Färger och fordon – app för ordförråd

I Färger och fordon får ni träna färgord och ordförråd inom området fordon. Appen består av tre spel som utspelar sig på en flygplats, i en verkstad och i en stad.

Språka Meras appar köper du från respektive app-affär, tryck på knapparna här:

Hämta Färger och fordon på App Store Appen går att ladda ner till ipad och iphone

Hämta Färger och fordon på Google Play Appen går att ladda ner till android-plattor och android-telefoner

Beskrivning

Färger och fordon är framtagen av logopeder och riktar sig till barn som befinner sig i början av sin språkutveckling. Färger och fordon är framtagen för att barnet med stöd av en vuxen ska få möjlighet att tillägna sig de språkliga begrepp som avses, men barnet kan också spela på egen hand.

Så här spelar man

Parkera flygplan på flygplatsen

Flygplatsen i Färger och fordon

På flygplatsen får ni matcha färger. Parkera flygplan vid den gate som har samma färg som flygplanet. När flygplanet är parkerat på rätt plats får ni höra vilken färg det är.

Bygg en bil i verkstan

Verkstan i Färger och fordon

I verkstaden får ni bygga en bil med hjälp av olika bildelar. Bilen ska målas också. I spelet får ni höra vad bildelarna och färgerna heter.

Hitta fordon i stan

Stan i Färger och fordon

I staden tränas ordförståelse, ordförråd och färgbegrepp genom att ni ska hitta borttappade fordon i en stadsmiljö. Ni får höra vilket fordon som är förvunnet och då gäller det att hitta det.

Klicka på nyckelpigorna i spelen för att få en muntlig instruktion.

Övningarna kan ske i ett lugnt tempo. Det finns naturliga pauser då ni kan prata om det ni hör och ser. Med spelen som utgångspunkt kan ni även prata generellt om färger och olika fordon. Som användare är du alltså inte begränsad till de ord och bilder som finns i spelet. Vilka färger finns till exempel i rummet eller på kläderna barnet har på sig? Föräldern eller pedagogen kan också prata med barnet om olika fordon.

Exempel på samtalsämnen:

  • Vilka fordon har hjul, motor eller ratt?
  • Vilka fordon åker på vattnet?
  • Vilka fordon är långsamma eller snabba?

Spelet inbjuder till många roliga stunder, och vill man prata själv kan man stänga av ljudet på iPaden eller iPhonen.

Sagt om Färger och fordon

”Min treåring har testat den här appen och gillade alla tre spelen. Han spelade dem dessutom flera gånger på raken, vilket är ett gott betyg.”

Pappa Daniel, betyg 3 av 5 på pappasappar.nu

Pappasappar

Mer material från Språka Mera

Använd gärna spelet Färger och fordon tillsammans med Språka Mera-påsen med samma namn. Påsen innehåller en samling pedagogiska spel och leksaker utvalda av Språka Mera.

Produktblad

Produktblad appen Färger och fordon

Du kanske också gillar …